НОВИНИ

Алкарас премина лесно през Кецманович за място в четвъртфиналите на Australian Open, предстои сблъсък със Зверев

Германецът имаше далеч по-тежко изпитание срещу Камерън Нори, но в крайна сметка се справи с британеца след 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6(3)

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:10, 22.01.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
алкарас премина лесно кецманович четвъртфиналите australian open предстои сблъсък зверев
Слушай новината

Световният №2 в мъжкия тенис Карлос Алкарас се класира без особени проблеми за четвъртфиналите на тазгодишния Australian Open, след като постигна трисетова победа над сърбина Миомир Кецманович.

Испанецът не остави никакви шансове на своя противник и го надигра комфортно с 6:4, 6:4, 6:0 за малко под два часа игра на централния корт "Род Лейвър Арена" в "Мелбърн Парк".

Алкарас изигра може би най-силния си двубой от началото на надпреварата, като в него не даде нито една точка за пробив на Кецманович по пътя си към своя първи четвъртфинал на откриващия за годината турнир от Големия шлем.

В първите два сета 20-годишният Карлос взе по веднъж подаването на своя съперник, за да спечели първите две части с по 6:4. В третата пък всякаква интрига на практика отсъстваше, тъй като испанецът не даде нито един гейм на Кецманович за крайното 6:0, с което сложи и точка на спора в мача след час и 50 минути на корта.

Двукратният шампион в турнирите от Шлема пласира 43 уинъра за успеха и направи 5 аса, като освен това спечели 83% от разиграванията при вкаран първи сервис.

В спор за място на полуфиналите в Мелбърн Карлос Алкарас ще се изправи срещу германеца Александър Зверев, който се нуждаеше от пет сета, за да елиминира британеца Камерън Нори.

Зверев се наложи със 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6(3) в двубой, който продължи 4 часа и 9 минути.

По този начин германецът за трети път ще играе в четвъртфиналите на Australian Open, където през тази година му предстои общо осми сблъсък срещу Алкарас.

В съперничеството между двамата до момента Зверев води с 4-3 успеха, но на ниво Голям шлем балансът е 1-1, като роденият в Хамбург тенисист спечели в четвъртфиналите на Ролан Гарос 2022, но през миналата година Карлос Алкарас взе реванш на същата фаза по време на US Open.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съпругата на Васил Божков беше на разпит в Националната полиция
Съпругата на Васил Божков беше на разпит в Националната полиция
По особено мъчителен начин е убил майка си задържаният за убийството в Бургас
По особено мъчителен начин е убил майка си задържаният за убийството в Бургас