НОВИНИ

Анди Мъри се завърна победоносно на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:24, 29.06.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
анди мъри завърна победоносно уимбълдън
Слушай новината

Бившият световен №1 в тениса Анди Мъри се завърна на свещената трева и спечели мача си от първия кръг на Уимбълдън, елиминирайки №24 в схемата Николоз Басилашвили.

Двубоят на централния корт на комплекса "All England Club" предложи много емоции, но в край на сметка накрая радостта бе за домакините след успеха на Мъри с 6:4, 6:3, 5:7, 6:3 за 3 часа и 16 минути игра.

За британеца това беше първи успех на турнира от Големия Шлем от 2017 година насам, когато всъщност започнаха всички проблеми с контузии за него.

Анди Мъри спази и традицията никога да не губи в първия кръг на Уимбълдън след дебюта му който беше през 2005 година.

Участващият с уайлдкард Мъри измъкна първите два сета с по един пробив във всеки, като отрази и двата шанса за брейк, които се откриха пред грузинеца.

В третата част настоящият №118 поведе с 5:0 гейма и изглеждаше няма какво да го спре по пътя към триумфа. Последва обаче срив в играта на Мъри, който загуби седем поредни гейма, пропилявайки и два мачбола по пътя към загубата на сета с 5:7.

Точно в този момент над Лондон започна да вали, което наложи поставянето на покрива на централния корт, което позволи на бившия №1 да се отърси от случилото се.

Четвъртият сет започна с размяна на няколко пробива, като Мъри осъществи два, докато Басилашвили само един. В петия гейм Анди отрази два брейкбола, за да запази аванса си и да сложи точка на спора най-накрая в деветата част, правейки нов пробив.

В следващия кръг британецът ще играе срещу Осакр Оте или Артур Риндеркнех, чиито двубой бе прекъснат снощи при 2-2 сета и 9:9 гейма в решаващата пета част.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 7 юли изплащат новия размер на пенсиите и 50 лв. добавка
От 7 юли изплащат новия размер на пенсиите и 50 лв. добавка
Горещини в Гърция - температурите ще достигнат 44 градуса
Горещини в Гърция - температурите ще достигнат 44 градуса