НОВИНИ

Аспарух Аспарухов: Благодаря на хората, че вярват в младия ни отбор

Аспарух Аспарухов
Снимка: БФВ/startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 25.06.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Аспарух Аспарухов изказа специални благодарности на страхотната българска публика, която отново подкрепяше младия български отбор докрай и във втория ни мач от Волейболната лига на нациите в София.

21-годишният национал се включи много добре в мача с Австралия, загубен драматично с 2:3.

"Благодаря на всички хора, които вярват в нашия млад отбор и ни подкрепят. Бих им казал да продължат да вярват, защото отборът наистина има голямо сърце. Стараем се да го показваме всеки ден в залата на тренировки и мачове. И се надявам в близко бъдеще това да се превърне в резултати, защото отборът наистина има характер. Всички ни е яд, най-вече заради фантастичната ни публика. Когато играеш с толкова млад отбор, наистина се усеща подкрепата им. Благодаря им, че ни подкрепят. Съжалявам, че не успяхме да победим в този доста тежък мач. Но всеки един дава всичко от себе си и се надявам в близко бъдеще това да даде резултати", заяви Аспарухов.

Той заяви, че най-много съжалява, че отборът не е зарадвал феновете, но им благодари за вярата. За публиката и отбора си пожела победи срещу най-силните в близко бъдеще.

"Мачът беше доста тежък, играеш срещу пряк конкурент. От друга страна знаеш, че ако ги натиснеш, те ще се пречупят. Но те успяха да играят доста добре - доколко ние им позволихме, доколко те се разиграха, но стигнаха до крайния успех", добави той.

В събота България се изправя срещу САЩ, а в неделя - срещу Бразилия. И двата мача в зала "Арена Армеец" са от 20.00 часа.

"САЩ и Бразилия са от топ 5 отборите в света в каквато и формация да са. Въпреки това - ние излизаме концентрирани максимално и ще дадем всичко от себе си да спечелим тези мачове и да зарадваме нашите фенове и себе си, защото имаме нужда от победи срещу големи отбори", заяви Аспарух Аспарухов.

Мартин Атанасов бе трети най-резултатен в българския отбор с 14 точки след Светослав Гоцев и Александър Николов, завършили с по 17.

"Австралийците играха много добре, поздравления за тях. Хвърлиха се, нямаха какво да губят. Играха отлично в защита и на блокада. От другата страна - на нас не ни се получиха нещата, както искахме преди мача. Бъркахме повече спрямо първия мач и във важните моменти не успяхме да си направим ситуациите. Рискувахме в атака, рискувахме на сервис, а австралийците са добър отбор на блок и играят хубаво на добро посрещане. Опитахме се да извадим тяхното посрещане и да играем на висока топка, но в крайна сметка може би не се получиха нещата, които искахме. Трябва да играем с по-малко грешки, това е основното", заяви той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес празнуват всички моряци
Днес празнуват всички моряци
Общото събрание на съдиите избира членове на ВСС
Общото събрание на съдиите избира членове на ВСС