НОВИНИ

Аталанта се измъкна срещу Фиорентина и отново се настани в топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:08, 12.04.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
аталанта измъкна фиорентина отново настани топ

"Бергамаските" спечелиха с 3:2 гостуването си на "виолетовите" във Флоренция и отново изпревариха Наполи в битката за последното място, което дава право на участие в Шампионската Лига.

Футболистите на Джан Пиеро Гасперини събраха 61 точки, с две повече от неаполитанци, докато Фиорентина остава на незавидната 16-та позиция на осем пункта от зоната на изпадащите.

Гостите от Бергамо започнаха много силно срещата и в 13-та минута излязоха напред, след като Дуван Сапата се извиси след центриране от ъглов удар и с глава вкара за 0:1.

Пет минути преди края на първата част отново колумбиецът бе точен за 0:2, като той се възползва от хитро подаване на украинския полузащитник Руслан Малиновски.

След почивката обаче гостите от Бергамо свалиха темпото и това позволи на Душан Влахович да върне едно попадение в 57-та минута, след като бе оставен сам на точката на дузпата от противниковата отбрана.

Само девет минути по-късно сърбинът възстанови равенството в резултата, след като отново защитата на Аталанта остана безмълвна при една контраатака на домакините.

Скоро след този момент, в 70-та минута, Лукас Куарта от състава на "виолетовите" игра с ръка в наказателното поле и "бергамаските" получиха право да изпълнят дузпа. Словенецът Йосип Иличич се нагърби с отговорността и не сбърка от бялата точка, носейки трите точки на Аталанта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кьолн уволни треньора си след загубата от Майнц
Кьолн уволни треньора си след загубата от Майнц
Незаконно сметище и в землището на провадийското село Петров дол
Незаконно сметище и в землището на провадийското село Петров дол