НОВИНИ

Аталанта удари Рома и запазва шансовете си за място в топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:40, 24.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
аталанта удари рома запазва шансовете топ
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Аталанта се завърна с пълна сила в борбата за участие в Шампионската лига през следващия сезон, след като победи с 3:1 у дома Рома в последна среща от 31-ия кръг на Серия "А".

Футболистите на Джан Пиеро Гасперини взеха скъпоценен аванс малко преди края на първото полувреме, когато точен за тях беше Марио Пашалич.

Преднината от един гол за "бергамаските" се задържа до 74-а минута, когато Рафаел Толой удвои аванса на своя тим при добавка след изстрел на Хосе Луис Паломино, които първоначално бе отразен от стража Руи Патрисио.

Гостите от Рома върнаха един гол чрез своя капитан Лоренцо Пелегрини в 83-а минута, но секунди след подновяването на играта Теун Коопмайнерс наказа груба грешка на вратаря Патрисио, вкарвайки на празна врата за крайното 3:1.

По този начин "Богинята" събра 52 точки на 7-о място в подреждането на италианското първенство и са само на 4 пункта от 4-а позиция, която за момента е притежание на тима на Милан с 56 точки, колкото имат и Рома, но "римските вълци" имат по-малко отбелязани голове.

Освен загубата тази вечер обаче момчетата Жозе Моуриньо трябваше да понесат и още един тежък удар, след като една от звездите им Пауло Дибала напусна терена контузен в началото на добавеното време и все още не е ясно колко сериозна е травмата му.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи и гръмотевици и днес
Валежи и гръмотевици и днес
Раздадоха наградите на Фондация "Стоян Камбарев" (Снимки)
Раздадоха наградите на Фондация "Стоян Камбарев" (Снимки)