НОВИНИ

Атанас Зафиров: До края на деня БСП ще обяви кандидата си за председател на НС

атанас зафиров бсп края деня обявим нашия кандидат председател
bnt avatar logo
от БНТ
08:13, 18.10.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Днес има заседание на Изпълнителното бюро на ПГ на БСП и след като мине заседанието, ние ще обявим нашия кандидат. БСП ще има кандидат за председател на Народното събрание. Това заяви в студиото на "Денят започва" Атанас Зафиров от левицата. Той отказа да назове конкретно име за шеф на парламента.

"Кристиан Вигенин е изключително подготвен, можещ, знаещ политик, който би бил един добър председател на Народното събрание. Но днес са нашите заседания и днес ще вземем нашите решения. "БСП за България" ще има кандидат, както подобава на една сериозна партия. Няма как аз да изпреваря колективните решения, така че още малко търпение. До края на деня ще обявим нашия кандидат и се надявам той да бъде успешен", уточни Атанас Зафиров.

По думите на Зафиров изборът за председател на НС е възлов по отношение на възможностите за формиране на редовен кабинет и на работещо мнозинство. Нещо пък, с което е свързано цялостно функциониране на държавата и в частност на НС - "иска ми се да вярвам, че утрешният избор ще бъде знак за едно такова стабилно мнозинство", добави той.

"Трудно ми е да гадая около кого биха се обединили партиите, но това което мога да гарантирам е, че нашата кандидатура ще бъде достатъчно сериозна и ще предполага достатъчно капацитет и потенциал за изграждане на едно такова мнозинство", допълни още Атанас Зафиров.

Той коментира също една от основните задачи, с които трябва да се захванат новите депутати. По думите му, за да се справи държавата в кризата трябва да се намери пресечна точка между бюджетния дефицит и неизбежното задлъжняване на държавата.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров започва в Стокхолм във вторник следобед
Григор Димитров започва в Стокхолм във вторник следобед
Бензема: Гордея се с кариерата си!
Бензема: Гордея се с кариерата си!