НОВИНИ

Атлетико не тренира преди четвъртфинала в ШЛ заради случаите на COVID-19

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
15:16, 10.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Европейски футбол
атлетико тренира четвъртфинала заради случаите covid

Атлетико Мадрид отложи последната си тренировъчна сесия преди пътуването до Лисабон за „Финалната осмица“ в Шампионска лига, след като вчера двама членове на състава тестваха положително за коронавирус, обяви говорител на клуба.

Атлетико трябваше да пътува до португалската столица в понеделник, но говорителят каза, че всички планове са били преустановени, докато не научили резултатите от последните тестове, на които били подложени играчи и персонал.

Клубът, който трябва да играе с РБ Лайпциг в четвъртфинален сблъсък в четвъртък, съобщи в неделя, че двама членове на състава са дали положителни проби за вируса след тестове в събота, без да назовават имената им.

Според испанските медии и двата случая на коронавирус са на футболисти.

Атлетико не регистрира положителни проби, когато Ла Лига бе рестартирана през юни след тримесечно прекъсване заради пандемията – висшият футболен ешелон на Испания успя да завърши успешно кампанията.

Но големия брой позитивни случаи в мадридския клуб от второто ниво Фуенлабрада миналия месец вся хаос в края на сезона в Сегунда Дивисион, докато случаите на COVID-19 в страната продължиха да се увеличават – миналият петък, здравното министерство е съобщило за 1895 нови случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белчев за жребия: По-класни сме и очаквам да победим
Белчев за жребия: По-класни сме и очаквам да победим
Осъдиха пиян шофьор във Варна, избягал от карантина
Осъдиха пиян шофьор във Варна, избягал от карантина