НОВИНИ

Автогол върна Локомотив Пд към победите в първенството

"Смърфовете" спечелиха с 2:1 като домакин "железничарското" дерби срещу Локомотив София

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:29, 10.11.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
автогол върна локомотив победите първенството
Слушай новината

Локомотив Пловдив прекъсна сушата си от шест поредни двубоя без победа в Първа лига, след като в среща от 17-ия кръг надигра с 2:1 като домакин Локомотив София в "железничарското" дерби.

На стадиона в парка "Лаута" в Пловдив домакините започнаха среща по-силни и след само 9 минути игра получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Стефан Ламбезе от състава на столичани. Главният съдия Георги Винчев имаше нужда от помощта на системата ВАР, за да посочи бялата точка, а в крайна сметка Георги Минчев превърна 11-метровият наказателен удар в гол, давайки аванс на "смърфовете".

Отговорът на "червено-черните" не закъсня и в 24-ата минута Красимир Милошев центрира от ъглов удар, при който вратарят на пловдивчани Динко Хоркаш увисна, а от това се възползва Карлос Франса, който реализира с глава на опразнената врата за 1:1.

Победният гол за футболистите на Александър Томаш пък дойде в началото на второто полувреме, когато първо в 51-ата минута Евандро направи страхотен пропуск, след като не успя да реализира очи в очи с вратата, но в решителния момент Гонсало Кардосо изскочи и с шпагат блокира удара от голлинията.

Секунди по-късно "черно-белите" изпълниха корнер, след който Бруно Франко не се ориентира добре и прати топката в собствената си врата за 2:1 в полза на Локомотив Пловдив.

В оставащото време до края и двата тима имаха шансове да променят резултата, но нови попадения не паднаха и така мачът приключи с победа за домакините.

По този начин пловдивчани събраха 35 точки, с което се изравниха на върха класирането с отборите на ЦСКА и Черно море, които обаче са и с мач по-малко.

Локомотив София остава на 12-ото място със 17 пункта, колкото има и следващият Славия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
34 години от 10 ноември - "говорят" снимките на фотографа на прехода
34 години от 10 ноември - "говорят" снимките на фотографа на прехода
Последно сбогом: Изпратихме Ивайло Дичев в последния му път
Последно сбогом: Изпратихме Ивайло Дичев в последния му път