НОВИНИ

Байерн Мюнхен направи обрат и отбеляза пет гола на Дармщадт

Байерн Мюнхен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:48, 16.03.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен затвърди възхода в играта си, като направи зрелищен обрат и се наложи с 5:2 над последния Дармщадт в мач от 26-ия кръг на Бундеслигата.

Домакините поведоха чрез попадение на Тим Скарке, но още до почивката с голове на Джамал Мусиала и Хари Кейн "баварците" направиха обрат. През втората част Мусиала вкара второто си попадение в мача, а към края се разписа и резервата Серж Гнабри. В добавеното време петия гол за Байерн вкара Матис Тел. Дармщад също не бе казал последната си дума и Оскар Вилхелмсон вкара в последните секунди. Байерн съкрати разликата от лидера Байер Леверкузен на седем точки, но "аспирините" имат мач по-малко.

Хайденхайм и Борусия Мьонхенгладбах не се победиха - 1:1. Робин Хак откри резултата за гостите още в деветата минута, Ерек Динкчи изравни в 66-ата.

Унион Берлин надигра Вердер Бремен с 2:1. Йорбе Вертесен и Брендан Аронсон дадоха надежден аванс на тима от столицата, Мичел Вайзер само успя да намали за "бременските музиканти".

Майнц 05 се наложи над Бохум с 2:0 у дома. И двата гола за успеха вкара Йонатан Буркард, като първият бе от дузпа. Така Майнц изпревари в класирането Кьолн и вече е на 16-а позиция.

Отборът на Аугсбург успя да направи обрат срещу Волфсбург, който остана с десет души на терена. Патрик Вимер изведе вълците напред, но в края на първата част именно той бе изгонен с червен картон. Така Арне Майер успя да изравни още преди почивката, а след нея Кристиан Якич донесе успеха на баварците с две попадения. Аугсбург е на седмо място в класирането на Бундеслигата, докато Волфсбург е на 14-а позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид продължава с победите в Ла Лига с успех над Осасуна
Реал Мадрид продължава с победите в Ла Лига с успех над Осасуна
Йоана Илиева се класира шеста за Световната купа на сабя в Белгия
Йоана Илиева се класира шеста за Световната купа на сабя в Белгия