НОВИНИ

Байерн Мюнхен стигна до измъчена победа в Москва

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:19, 28.10.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Футбол
байерн мюнхен стигна измъчена победа москва

Носителите на трофея в Шампионската Лига спечелиха трудно с 1:2 гостуването си на борбения Локомотив (Москва) в мач от група А на турнира.

Домакините започнаха много амбициозно, но още в самото начало Смолов пропусна много изгодна ситуация да открие резултата.

Баварската машина отговори подобаващо на предизвикателството и поведе в 13-та минута след страхотна комбинация между Павар и Горецка, завършила с прекрасно изпълнение на германеца от въздуха за 1:0.

Отново Павар в 25-та минута беше в центъра на събитията, когато негово подаване намери сънародника му Кингсли Коман, но неговия удар срещна напречната греда.

Германския тим продължи и след почивката да бъде по-активния тим, но все така не намираше правилния път към гола. В средата на втората част гостите получиха право да изпълнят дузпа, но след преглед със системата ВАР, главния рефер отмени решението си.

Скоро след това домакините стигнаха до изравнителен гол. Антон Миранчук оползотвори чудесно центриране на Зе Луиш и възстанови паритета на стадиона в Москва.

В 77-та минута бразилецът на свой ред имаше страхотен шанс да направи пълен обрат, но изстрелът му излезе в аут.

Само две минути след това Джошуа Кимих донесе трите точки за "баварците", след прецизен удар от дъгата на наказателното поле.

В другия мач от групата също не липсваше драма, след като Атлетико спечели с 3:2 домакинството си на РБ Залцбург.

Маркос Йоренте даде аванс на испанския тим в 29-та минута, но пет преди края на първата част Доминик Собослай изравни.

Второто полувреме започна с два бързи гола. Първо в 47-та минута Фелипе си отбеляза автогол, който даде аванс на гостите от Австрия, но само пет минути по-късно Жоао Феликс отново възстанови равенството в двубоя.

Отново младата португалска звезда беше в прегръдките на своите съотборници в 85-та минута, когато донесе победата на отбора на Диего Симеоне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КТ "Подкрепа" срещу увеличаването на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно
КТ "Подкрепа" срещу увеличаването на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно
Без фенове по стадионите до 12 ноември, "Sofia Open" с публика
Без фенове по стадионите до 12 ноември, "Sofia Open" с публика