НОВИНИ

Българите продължават да водят в Balkan Offroad 2023 ден преди финала

Мурат Капаноглу и Александър Трендафилов продължават да бъдат лидери в генералното класиране при бъгитата преди последния етап от надпреварата

българите продължават водят balkan offroad 2023 ден финала
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 06.10.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Предпоследният етап 4 на Balkan Offroad Rallye 2023 предложи изцяло нов маршрут за участниците в планините близо до известния път „Трансалпина“. Трасето бе с доста технична навигация, като на моменти достигаше до 1850 метра надморска височина, а общата му дължина беше 280 километра, 131 от които бяха състезателни отсечки.

Мурат Капаноглу и Александър Трендафилов (Can Am) дадоха трето време в отсечката, изоставайки с 1:23 минути от етапните победители Далиус Олехнависиус и Ромуалдас Карузис от Латвия (Can Am). Българският екипаж обаче все още е начело на генералното класиране с преднина от малко над 7 минути пред латвийците. Трети в генералното продължават да са унгарците Золтан Гарамвоелги и Алберт Хорн от Унгария (Can Am) само на 9 секунди зад Олехнависиус и Карузис.

Другият останал в битката български екипаж – този на Димитър Чолаков и Стоян Стоянов (Can Am) - завърши етапа на 11-о място, като бургазлиите успяха да се изкачат с една позиция във временната подредба и вече са 12-и.

В класа на автомобилите, където Дончо Цанев и Зорница Тодорова отпаднаха заради повреда в скоростната кутия в предния етап, водач продължава да е чешкият ветеран Мирослав Заплетал (Ford F-150). Той спечели поредна етапна победа и е със солиден аванс ден преди финала.

При мотоциклетистите Кшищоф Ярмуз (КТМ) от Полша затвърди водачеството си с най-добро време за деня и е с над половин час преднина. В класа на ATV-тата полякът Иренеуж Остафин (Polaris) отстъпи лидерството на сънародника си и съотборник Марцин Вилколек.

В тежката трофи офроуд надпреварата Balkan Extreme Хардо Мере от Естония продължава да е несменяем водач пред сънародниците си Тарво Класимае и Райнер Руутли.

Последният състезателен ден на Balkan Offroad Rallye 2023 ще предложи над 180 километра специални етапи. Трасетата около Алба Юлия са изключително технични и скоростни, но и най-малкият дъжд може да ги превърне в тежко офроуд предизвикателство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Сарафов се срещна с прокурори от други европейски страни
Борислав Сарафов се срещна с прокурори от други европейски страни
Световната купа по скокове на батут НА ЖИВО по БНТ 3
Световната купа по скокове на батут НА ЖИВО по БНТ 3