НОВИНИ

България с категорична победа над Турция на Балканиадата U16

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:00, 13.03.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Български волейбол
българия категорична победа турция балканиадата u16

Националният отбор на България победи Турция с 3:0 (25:21, 25:20, 25:17 ) в третия си мач от Балканидата U16 в сръбския град Върнячка Баня, която е първи кръг от европейските квалификации.

С това националките ни записаха втори успех в турнира, като заемат второ място във временното класиране с една загуба и 6 точки. Със същия актив е и Турция, но съперничките остават на трета позиция.

България показа воля, характер и постоянство и преодоля Турция в три гейма.

И двата съперника стартираха много мотивирано, като се получи изключително оспорван първи гейм. Равностойността доведе до непрекъсната смяна на водачеството в резултата. Редуваха се силни и слаби моменти и много непредизвикани грешки, което не даваше преимущество на никого от двете страни на мрежата. След равенството 20:20 обаче, сервисът на националките ни се оказа ключов. Нашите момичета успяха да пробият посрещането на туркините и поведоха с 23:20. Финалният акорд за спечелването на гейма също бе дело на директна точка от начален удар и България поведе с 1:0.

Ситуацията се запази идентична във втората част до равенството 11:11, след което „лъвиците“ се откъснаха с 14:11. Преднината отново дойде благодарение на добрия сервис, с който затрудниха максимално съперничките. Това стресира туркините и те започнаха да бъркат. Тимът ни запази стабилност и започна да диктува играта, като запази разликата и поведе с 2:0 гейма.

В третата част България доминираше изцяло, взе голям аванс - 17:11 и затвори гейма с ралзика за чистата победа.

В последния си мач от турнира волейболистките ни срещат Румъния, а мачът е днес от 13:00 часа българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири титли за България от Мемориал “Емил Жечев”
Четири титли за България от Мемориал “Емил Жечев”
Везенков най-полезен при чудесен обрат на Олимпиакос срещу Зенит
Везенков най-полезен при чудесен обрат на Олимпиакос срещу Зенит