НОВИНИ

Българска студентка с шанс за стипендия за обучение в Китай

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:16, 24.08.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Общество
Слушай новината

Българска студентка от Русе е на крачка да спечели международно състезание по китайски език. Бети Османова вече е доказала своите познания и таланти.

За първа година обаче решението кой ще спечели пълна стипендия за обучение в Китай ще се реши чрез онлайн-гласуване. А момичето разчита на силна подкрепа, за да стане мечтата й реалност.

Когато не разбираме нещо, трудно ни е, казваме, че сякаш е на китайски. Бети Османова прави изключение, за нея китайския е лесен.

"Наблягаше много на ученето, особено на китайския. Отделно ходеше на работа като сервитьорка, отделно се подготвяше за "Китайския мост"", каза майката на Бети Анна Борисова.

Бети вече е студентка във Велико Търново, точно преди да замине за Китай тя се върнала там, където се влюбила в китайския език - в училище. За да потърси подкрепа и съвети.

"Това е едно изключително целеустремено момиче, което още в началото когато започна да изучава китайски език, показа, че го учи със сърце и иска да направи и невъзможното за да напредне в тази сфера", каза Рени Стоянова, учител в СОУ "Васил Левски", гр. Русе.

На другия край на света Бети е дала всичко от себе си, показала е познания, а сега разчита на един клик подкрепа.

"Вашата подкрепа значи наистина много за мен. Състезанието продължава до 25 август - 7:00 часа, след което обявяват победителите и кой печели първото място, а именно стипендия за обучение в Китай. Приятели, благодарение на вас мечтата ми може да се сбъдне и да стане реалност. Моля ви, нека сега се обединим всички заедно и да покажем, че българите заслужават първото място", каза тя.

Гласуването за Бети е лесно и напълно безплатно: регистрация с имейл и парола на сайта на конкурса, избор на континента, от който идва - Европа, и гласуване до пет пъти през една минута с оранжевия бутон. При всяко гласуване има и приплъзване на парче пъзел за потвърждение на вота.

"Нека целият свят да разбере, че една малка България, когато има една кауза се обединява и може да осъществи всяка своя мечта", заяви майката на Бети.

"Много благодаря на всеки един, който отделя от врeмето си да ме подкрепи", благодари Бети.

Стъпките, които трябва да проследите, може да видите във видеото.

Сайтът, където може да се гласува за Бети, може да откриете ТУК.

Автори: Милена Кирова, Теодор Стамболиев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските пожарникари в Гърция: Ситуацията е изключително напрегната
Българските пожарникари в Гърция: Ситуацията е изключително напрегната
Рами Шау спечели трети златен медал за България от световното първенство по Таекуон-До ITF
Рами Шау спечели трети златен медал за България от световното първенство по Таекуон-До ITF