НОВИНИ

Българските национали за Купа "Дейвис" се готвят за историческото гостуване на Нова Зеландия

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:09, 01.02.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
българските национали купа дейвис готвят историческото гостуване нова зеландия
Слушай новината

Българските национали за Купа "Дейвис" продължават да тренират усилено преди гостуването на Нова Зеландия в плейофите в търсене за историческо първо влизане в Световна група I на отборната надпревара.

В момента нашият тим провежда тренировъчен лагер в Крайстчърч, където ще се проведе и сблъсъкът с новозеландците.

България е в състав Димитър Кузманов (№192 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№301), Александър Донски (№614) и Пьотр Нестеров (№768), като именно четиримата класираха отбора ни за тази фаза на надпреварата, след като през миналата година постигнаха победи над Парагвай и Южна Африка в София.

Отборът е воден от капитана Валентин Димов, а негови асистенти са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

Нова Зеландия пък ще разчита на сингъл на Аджийт Рай (№456 в световната ранглиста), Рубин Стейтъм (№476) и Киринпал Пану (№576). Очакванията са 35-годишният Стейтъм да играе и в двата мача на сингъл, а домакините имат и силно оръжие в лицето на Аджийт Рай, който наскоро записа победа в основната схема на АТР 250 турнира в Оукланд. На двойки новозеландците ще разчитат на изключително силни тенисисти в лицето на Майк Винъс (№16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (№132). Капитан на Нова Зеландия пък е Кели Евърндън.

Според предварителните прогнози температурата по време на мачовете в събота и неделя ще бъде 30 градуса.

Българската общност в Крайстчърч също се готви усилено за да подкрепи нашите национали, като на трибуните ще има и отделен сектор за родните привърженици. Сънародниците ни са осигурили знамена и тъпан, за да окажат по-голяма подкрепа на родните тенисисти. Очаква се между 30 и 50 българи да наблюдават срещите на живо, а очакванията са да пристигнат и фенове от Оукланд, Уелингтън и други точки на Нова Зеландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое взе сенегалски бранител
Берое взе сенегалски бранител
БОК награди медалистите ни от Европейския младежки зимен фестивал
БОК награди медалистите ни от Европейския младежки зимен фестивал