НОВИНИ

Българските тенисистки научиха имената на съперничките си за квалификациите на "Australian Open"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:13, 10.01.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Голям шлем
българските тенисистки научиха имената съперничките квалификациите australian open

Четири българки ще участват в квалификациите на Откритото първенство на Австралия, които ще се проведат в интервала 10-13 януари в Дубай.

Първата ни ракета Цветана Пиронкова е поставена под №21 в пресявките, като в първия кръг ще се изправи срещу 25-годишната японка Киока Окамура. При успех във втория кръг Спортист №1 на България за 2020 г. ще играе с На-Ли Хан (Южна Корея) или Юлия Грабхер (Австрия). Във финалния трети кръг е възможен двубой срещу 15-ата поставена рускиня Маргарита Гаспарян.

Виктория Томова, поставена под №24, ще започне квалификациите срещу участващата с „уайлд кард" представителка на Австралия Шарлот Кемпенаерс-Пууз. В тази част на схемата е и 11-ата поставена в пресявките Тереза Мартинцова (Чехия), с която Вики може да се срещне във третия финален кръг.

Жребият не беше благосклонен към Изабелла Шиникова, която на старта ще срещне втората поставена Осеан Доден (Франция). Ако стигне до решителния кръг, софиянката може да срещне в него Моника Никулеску (Румъния, №28).

Германката Антониа Лотнер ще бъде съперничката на четвъртата ни представителка в турнира Елица Костова. При успех във втория кръг Костова ще играе с Исалин Бонавентур (Белгия, №13) или Наталия Костич (Сърбия).

Припомняме, че Откритото първенство на Австралия ще започне на 8-ми февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камъните, паднали на пътя за Рилския манастир, са увредили сериозно пътя
Камъните, паднали на пътя за Рилския манастир, са увредили сериозно пътя
Проходът "Петрохан" е затворен и в двете посоки
Проходът "Петрохан" е затворен и в двете посоки