НОВИНИ

Българският национален отбор се бори, но допусна втора загуба в световните квалификации

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:49, 29.11.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
българският национален отбор бори допусна втора загуба световните квалификации
Слушай новината

Българският национален отбор по баскетбол за мъже загуби и във втория си двубой от световните квалификации, отстъпвайки със 75:85 срещу тима на Босна и Херцеговина в "Арена Ботевград".

Играчите на Росен Барчовски се бориха много здраво срещу класния отбор на Босна, но за съжаление класата на гостите си каза думата във важните моменти.

Босненците започнаха по-стабилно двубоя и натрупаха аванс от 11 точки, който беше намален от българите до 6 в края на първата четвърт.

През втората "лъвовете" показаха характер и дори успяха за кратко да обърнат развоя на срещата, излизайки напред при 34:33. Босненците обаче не позволиха нещата да им се изплъзнат от контрол и до почивката съумяха да отворят разлика от 8 пункта.

След нея пасивът на българите продължи да расте, като в един момента той достигна 19 точки. Момчетата на Росен Барчовски все пак успяха да го намалят до 14 преди решителните 10 минути.

В решителната част серия от 9:0 точки в полза на българските баскетболисти им позволи да стопят разликата до само шест пункта при 70:76. Босненците обаче не допуснаха да се стигне до изненада и в крайна сметка стигнаха до крайния успех след 85:75.

Най-полезен в двубоя стана Миралем Халилович от отбора на Босна и Херцеговина, който заби 21 точки, а неговите съотборници Джанан Муса и Емир Сюлейманович.

За българите с най-голям актив приключи капитанът Чавдар Костов с 13 точки, а направилият много силни последни минути Йордан Минчев записа 12.

Така, "лъвовете" са на дъното в тяхната група F, където още е и отборът на Чехия, който днес отстъпи на Литва с 66:74 и също записа втората си поредна загуба. Все пак за момента чехите заемат 3-та позиция, която дава право на участие в следващия етап, заради по-добро точково съотношение.

Българският национален отбор продължава участието си в световните квалификации с домакинство именно срещу чехите на 24 февруари 2022 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данъчна отстъпка - какви са облекченията за родители на деца под 18 години
Данъчна отстъпка - какви са облекченията за родители на деца под 18 години
Празничният сезон в Берлин: Само ваксинирани Дядо Коледовци ще раздават подаръци на децата
Празничният сезон в Берлин: Само ваксинирани Дядо Коледовци ще раздават подаръци на децата