НОВИНИ

Българският посланик в САЩ: Церемонията за смяна на властта ще е доста различна

bnt avatar logo
от БНТ
07:34, 20.01.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Тази година събитието по предаването на властта ще премине под надслов "Обединена Америка". Церемонията ще е доста по различна заради пандемията и ограниченията, които тя налага. Второ - заради безпрецедентните мерки за сигурност. Това заяви в "Денят започва" Н.Пр. Тихомир Стойчев - извънреден и пълномощен посланик на България в Съединените щати.

Очакванията са, че тази година президентът Джо Байдън ще постави основен акцент в обръщението си към обединение на нацията. Всеки президент има за цел да остави силно послание за историята, коментира още Стойчев.

Той каза още, че България ще продължи да надгражда върху постигнатото през отминалите години. Стартирахме стратегически диалог на най-високо равнище, двете страни подписаха пътна карта за сътрудничество в областта на отбраната през следващите 10 години. Успешно продължава проектът за модернизация на българските военновъздушни сили. Работи се по диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ, допълни Тихомир Стойчев.

БНТ ще проследи специалната церемония, на която ще положат клетва избраните за американски президент Джо Байдън и вицепрезидент Камала Харис.

Гледайте на 20 януари 2021 г. специалното издание на предаването „Още от деня“ от 18.30 до 20.00 часа по БНТ 1 и онлайн на bntnews.bg. Специални пратеници на БНТ в американската столица са Цветелина Йорданова и операторът Владимир Богдански.

Вижте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви данни съдържа електронното здравно досие?
Какви данни съдържа електронното здравно досие?
„Захарни ваксини“ срещу COVID-19 (Снимки)
„Захарни ваксини“ срещу COVID-19 (Снимки)