НОВИНИ

Българското участие на US Open започва във вторник

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:06, 31.08.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Тенис
българско участие open първия ден

Цветана Пиронкова и Виктория Томова започват участието си на втория за годината турнир от Големия Шлем утре вечер.

Цвети Пиронкова, която се завръща на корта след тригодишно отсъствие, ще излезе в първия мач на корт номер 15 срещу рускинята Людмила Самсонова. Началото на битката за пловдивчанката е от 18 часа.

По съшото време, но на корт номер 17, ракета номер 1 на България в момента, Виктория Томова ще се изправи срещу младата надежда на САЩ, Аманда Анисимова. 21-годишната американка e считана за бъдещото на американския тенис, но днес ще търси първи успех на домашния US Open.

Припомняме ви, че третият български представител в Ню Йорк, Григор Димитров ще излезе за първия си двубой в ранните часове на 1-ви срещу 2-ри септември срещу представителя на домакините, Томи Пол.

Тази вечер участието си започват и двама от фаворитите за трофея, Новак Джокович и Наоми Осака. Световният номер 1 излиза в мач от вечерната сесия на "Артър Аш Стейдиъм", който за съжаление заради пандемията, ще остане празен.

Шампионката от 2018-та пък Осака трябва да се изправи срещу сънародничката си Мисаки Дои, но все още е под въпрос заради проблем в левия адуктор.

Походът си към първа титла от Шлема започва и поставената под номер 1, Каролина Плоишпкова. Чехкинята ще играе с украинката Ангелина Калинина.

Иначе още в първия ден на надпреварата на "Флъшинг Медоус", всички фенове на тениса ще станат свидетели и на други интригуващи двубои.

Сред тях са: Александър Зверев – Кевин Андерсън, Кори Гоф – Анастасия Севастова, Анджелик Кербер – Айла Томлянович и Рейли Опелка – Давид Гофен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар гори в района на първомайското село Искра
Пожар гори в района на първомайското село Искра
Левски уреди контрола по време на паузата за Лигата на нациите
Левски уреди контрола по време на паузата за Лигата на нациите