НОВИНИ

Балкан и Левски в спор за Суперкупата на България по баскетбол

Сблъсъкът за първия за сезона трофей започва тази вечер от 18:00 часа в зала “Арена Ботевград”.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:02, 01.10.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
балкан преземи левски триумфа купата българия баскетбол
Снимка: БФ Баскетбол
Слушай новината

Отборите на Балкан и Левски ще играят за Суперкупата на България. Сблъсъкът за първия за сезона трофей започва тази вечер от 18:00 часа в зала “Арена Ботевград”.

През миналия сезон ботевградчани спечелиха шампионската титла, след като във финалната серия отстраниха тима на Черноморец, за да спечелят за втора пореда година златото.

Левски спечели Купата на България след като победи завърналия се в елита отбор на ЦСКА. Така двата тима заслужиха правото да играят за Суперкупата седмица преди началото на новия сезон в първенството.

Балкан никога досега не е успявал да завоюва Суперкупата. През миналия сезон ботевградският тим губи от Рилски спортист, докато през 2019 отстъпва на Левски, тогава носещ името Левски Лукойл.

Левски има два спечелени и един загубен финал. През 2018 тимът триумфира срещу Рилски спортист, но през 2021 г. пада именно от този опонент.

Отборът на Петър Златанович започва шампионата с няколко нови чужденци и някои нови български попълнения. Официален дебют с екипа на Балкан днес ще направят Девин Харис, Майки Диксън и Карл Йохан-Липс, както и Мартин Сотиров и Георги Герганов.

Левски пък се подсили значително в последната седмица, след като стана ясно, че националът Алекс Симеонов ще започне сезона като част от “сините”. Крилото игра за ЦСКА през миналия сезон. Другото ново попълнение в редиците на "сините" е Димитър Маринчешки, който игра именно за Балкан през миналата кампания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството на САЩ избегна заплахата от спиране на работа
Правителството на САЩ избегна заплахата от спиране на работа
Истанбулската конвенция влиза в сила в Европейския съюз
Истанбулската конвенция влиза в сила в Европейския съюз