НОВИНИ

Балкан надви Левски в българския сблъсък в Балканската лига

Левски Балкан
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:39, 03.11.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Балкан победи Левски с 82:71 точки в двубоя между българските отбори в Балканската лига. Баскетболистите на Небойша Видич записаха първа победа в турнира.

В първата четвърт двата отбора играха напълно равностойно, като домакините успяха да измъкнат само точка преднина след 18:17. През втората част столичани стигнаха до обрат и успяха да изградят най-голямата си преднина в мача от 7 точки при резултат 39:32. На почивката резултатът бе 39:36 в полза на "сините".

След паузата станахме свидетели на най-слабо резултатната част в мача. Ботевградчани стигнаха до обрат след като отбелязаха 15 точки, със 7 повече от гостите. В заключителните 10 минути домакините отново бяха със 7 точки по-резултатни от противниците си, като този път и двата отбора изиграха най-резултатната си част. След 31:24 с важни кошове на Трейвин Тобидо и Дерик Маркс домакините се поздравиха с успеха.

Най-резултатен в зала "Арена Ботевград" бе Митко Димитров с 16 точки.

Това бе първият мач на Левски в надпреварата. Балкан също започна участието си в надпреварата с поражение, като отстъпи на лидера в група А Галил Елион с 56:45.

Следващият мач на Балкан е в родния шампионат, където тимът посреща Черно море на 6 ноември (събота) от 18.00 часа. По същото време Левски се изправя срещу Академик Пловдив във столичната зала "Универсиада".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще оспори ли Скопие договора с България?
Ще оспори ли Скопие договора с България?
Куп медали спечелиха младите ни борци от Балканиадата
Куп медали спечелиха младите ни борци от Балканиадата