НОВИНИ

Балкан отново надигра Левски в Балканската лига

балкан ботевград втора поредна победа сърбия
Снимка: БК Балкан (Ботевград)
bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 01.12.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Балкан победи Левски със 79:65 точки в мач от Балканската лига в столичната зала "Универсиада". Това е втора поредна победа за отбора в надпреварата, като през изминалия месец ботевградчани отново се наложиха над шампиона на България с 82:71 в "Арена Ботевград".

Първата четвърт започна с кош за гостите, но "сините" бързо взеха контрола над играта и изградиха двуцифрена преднина при резултат 21:11 в най-резултатната им част, след успешни стрелби на Марио Литъл и Венцислав Петков. Във втората част ботевградчани записаха серия от 11 поредни точки, с които стигнаха до обрат, след отлични изяви на Димитър Димитров и Станимир Маринов. Малко преди паузата новото попълнение на Балкан Девон Уошингтън направи повторния си дебют с екипа на "зелените", след като се присъедини към клуба преди два дни. Станимир Маринов и Ивица Радич отбелязаха по една тройка за двата тима, а отборите се оттеглиха при резултат 38:37 в полза на Балкан след най-резултатната част за гостите в мача.

След почивката играчите на Небойша Видич стартираха с 15 безответни точки със стрелби на Калил Дюкс и Дерик Маркс, като разликата достигна рекордните 16 пункта в мача. Ивица Радич отбеляза първите точки за столичаните през третата част. В заключителните 10 минути от сблъсъка Асен Великов, Илайджа Митру-Лонг и Венцислав Петков се опитаха да върна тима си в мача, но до нов обрат така и не се стигна. Трейвин Тибодо, капитанът на Балкан Димитър Димитров и Дерик Маркс бяха точни в ключови моменти, за да задържат преднината на отбора и да се поздравят с победата.

Дерик Маркс бе най-резултатен с 25 точки, а Марио Литъл изпъкна за домакините с 23 точки.

Балкан е с актив от 2 победи и 1 загуба, докато Левски има 2 поражения от българския тим.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отрицателен тест за COVID-19 за всички пристигащи в Ирландия граждани
Отрицателен тест за COVID-19 за всички пристигащи в Ирландия граждани
Гълъб Донев: Ще подкрепим РСМ в подготовката на трудово законодателство
Гълъб Донев: Ще подкрепим РСМ в подготовката на трудово законодателство