НОВИНИ

Балкан поведе във финалната серия срещу Рилски спортист

Балкан Ботевград Рилски спортист Самоков Станимир Маринов
Снимка: Българска федерация по баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
20:49, 07.06.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Балкан изигра един от най-добрите си мачове и нанесе най-голямата загуба на Рилски спортист за сезона, като спечели мач номер 3 от финалната серия в Националната баскетболна лига с 88:65 точки.

Мачът се изигра само пред представители на школите на двата клуба заради наказание на ботевградчани. Пред залата обаче се събраха много от феновете на домакините, които гледаха мача на видеостена и подкрепяха тима си с възгласи и скандирания.

За разлика от предишните две срещи от серията, този двубой бе равностоен само до началото на втората част, след което отборът от Ботевград натрупа солиден аванс и не го изпусна до последно. Домакините бяха по-резултатни във всяка една четвърт, като в заключителната част водеха с рекордните за серията 24 точки.

Петима души от отбора на Балкан записаха повече от 10 точки. Крисчън Джоунс бе най-резултатен за победителите с 21 точки и 6 борби. Със 17 точки завърши Дерик Маркс, 16 точки записа Станимир Маринов, 14 от пейката реализира ДеВон Уошингтън, а 11 – Амад Рори.

За Рилски спортист над всички бе Брандън Браун с 21 точки. Той бе единствен с двуцифрен точков актив. По 9 вкараха Трей Портър и Алекс Симеонов.

Четвъртият двубой е в четвъртък от 19.00 часа отново в "Арена Ботевград", като също ще бъде проведен само пред играчи от отборите за подрастващи на Балкан и Рилски спортист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Референдум": Пенсиите се увеличават от 1 юли, но какво следва? Отговарят депутатите
"Референдум": Пенсиите се увеличават от 1 юли, но какво следва? Отговарят депутатите
Навършват се 32 години от емблематичния митинг на СДС
Навършват се 32 години от емблематичния митинг на СДС