НОВИНИ

Барселона ликува с рекордна 31-ва Купа на Краля

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:28, 18.04.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
барселона ликува рекордна купа краля

"Каталунците" триумфираха в надпреварата, след като на финала разбиха състава на Атлетик Билбао с 4:0 на стадион "Ла Картуха" в Севиля.

По този начин футболистите на Роналд Куман вдигнаха Купата на Краля за рекорден 31-ви път в своята история, увеличичавайки разликата пред съперниците си от Билбао, които са втория най-успешен отбор в надпреварата с 23 трофея.

"Баските" пък продължиха с черната си серия във финалите, като за тях това бе шесто поредно поражение в спора за трофея, като отборът от Билбао не познава вкуса на успеха в този турнир от сезон 1983/84.

Барселона доминираше изцяло срещата, като по чудо на почивката резултатът продължаваше да бъде 0:0, въпреки превъзходството на Меси и компания.

"Каталунците" все пак нанесоха своя решителен удар само в рамките на 12 минути през втората част между 60-та и 72-та минута, когато бяха вкарани и четирите гола.

Антоан Гризман откри резултата след точно час игра, а само три минути по-късно Френки де Йонг удвои аванса на Барса. Тогава дойде и моментът на капитана Лионел Меси, който беше точен на два пъти, фиксирайки крайното 4:0.

По този начин "лос блаугрнас" грабнаха първи трофей под ръководството на Роналд Куман, а до края на сезона те имат всички шансове и да триумфират в Ла Лига, където ги очаква оспорвана битка до самия финал с отборите на Атлетико Мадрид и Реал Мадид

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навални може да умре всеки момент, твърдят лекари
Навални може да умре всеки момент, твърдят лекари
Едмонд Назарян и Тайбе Юсеин отпаднха от състава за ЕП по борба
Едмонд Назарян и Тайбе Юсеин отпаднха от състава за ЕП по борба