НОВИНИ

Барселона - Наполи в плейофите на Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:19, 13.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
барселона наполи плейофите лига европа
Слушай новината

Отборите на Барселона и Наполи оформиха най-интригуващия сблъсък в плейофния кръг на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа след церемонията по тегленето на жребия в Нион.

За "каталунците" това ще бъде първо участие в тази надпревара от сезон 2003/04 насам, след като останаха на 3-то място в своята група в Шампионската лига.

От друга страна, доскорошният лидер в Серия "А" Наполи започна европейската си кампания именно в турнира Лига Европа, но остана втори в своята група след тима на Галатасарай и по този начин ще трябва да премине през допълнителния кръг.

В плейофите се очертават и още няколко любопитни двубоя, като РБ Лайцпциг ще се изправи срещу Реал (Сосиедад), Борусия (Дортмунд) ще спори с Глазгоу Рейнджърс, а Порто ще срещне Лацио.

Рекордьорът по трофеи в надпреварата Севиля се завръща в позната територия след година пауза и ще започне преследването на своя седми триумф с дуел срещу хърватския Динамо (Загреб). Допълнителна мотивация за футболистите на Юлен Лопетеги е и фактът, че финалът в турнира ще се проведе в техния дом - стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля.

Първите двубои от плейофния кръг на Лига Европа са 17 февруари, а реваншите седмица по-късно. Победителите в осемте сблъсъка ще се присъединят към отборите, които спечелиха осемте групи в Лига Европа през есента.

Ето и всички двойки за плейофния кръг на Лига Европа:

Севиля - Динамо (Загреб)

Аталанта - Олимпиакос

РБ Лайпциг - Реал (Сосиедад)

Барселона - Наполи

Зенит - Бетис

Борусия (Дортмунд) - Глазгоу Рейнджърс

Шериф (Тираспол) - Брага

Порто - Лацио

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойка Кръстева и Ивет Горанова са носители на Спортен Икар за 2021
Стойка Кръстева и Ивет Горанова са носители на Спортен Икар за 2021
Ицо Хазарта: Получих послание, че ако продължа да подкрепям ПП, ще загубя най-ценното си
Ицо Хазарта: Получих послание, че ако продължа да подкрепям ПП, ще загубя най-ценното си