НОВИНИ

Барселона вдигна шампионския трофей в Испания

барселона вдигна шампионския трофей испания
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:47, 21.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Барселона допусна първа домакинска загуба през сезона в Ла Лига, след като бе победен от Реал Сосиедад с 2:1 у дома в мач от 35-ия кръг на първенството. Каталунците си осигуриха шампионската титла с победата над Еспаньол в миналия кръг.

На "Ноу Камп" баските поведоха в резултата в петата минута чрез Микел Мерино, а Александър Сорлот покачи на 2:0 малко след почивката. Играчите на Шави стигнаха единствено до почетно попадение в 90-та минута, дело на голмайсторът Роберт Левандовски.

Победата бе много ценна за Реал Сосиедад в битката за топ 4 и участие в Шампионската лига през следващия сезон. Отборът заема четвърта позиция с 65 точки, пет повече от петия Виляреал.

След последния съдийски сигнал играчите на Барселона останаха на терена, а капитанът на отбора Серхио Бускетс се качи до президентската ложа, за да получи трофея от президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес. После Бускетс се завърна на терена с купата, където я вдигна заедно със съотборниците си и започнаха официалните празненства по повод отличието.

Титлата бе първа за каталунците от 2019 г. насам, като то донесе златен дубъл за отбора, който спечели и Суперкупата на Испания по-рано този сезон.

До края на сезона Барселона има да изиграе още три мача, в които ще опита да спечели максимума и да запази разликата от 14 точки пред Реал Мадрид. В следващия кръг “блаугранас” гостуват на борещия се за оцеляване Валядолид, след това приемат Майорка и завършват кампанията си на 4 юни (неделя) с визита на отбора на Селта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денвър е на крачка от класиране за финала в НБА
Денвър е на крачка от класиране за финала в НБА
Лил спечели с 2:1 срещу Олимпик Марсилия
Лил спечели с 2:1 срещу Олимпик Марсилия