НОВИНИ

Баскетболистките на САЩ минаха през Сърбия за място във финала

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:57, 06.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
баскетболистките сащ минаха сърбия финала
Слушай новината

Женският национален отбор по баскетбол на САЩ се класира за финала на олимпийския турнир в Токио, след като разби европейския шампион Сърбия със 79:59 в първия 1/2-финал на надпреварата.

По този начин американките продължават с умопомрачителната си серия на Олимпийски игри, като те вече нямат поражение в 54 поредни срещи от най-големия спортен форум на планетата.

Съставът, воден от Доун Стейли вече е само на една победа от седма поредна олимпийска титла, изравнявайки постижението на мъжкия национален отбор на САЩ за най-много последователни златни медала в отборен спор на Олимпийски игри.

Освен това американките остават непобедени в турнирен двубой от 2006 година насам, когато в 1/2-финалите на Световното първенство губят от Русия с 68-75.

Иначе, самият двубой срещу сръбкините премина безпроблемно за САЩ, които поведоха от самото начало и бързо съумяха да се откъснат в резултата.

Бритни Грайнър стана най-полезна за успеха, оформяйки "дабъл-дабъл", след като вкара 15 точки и добави 12 борби, а Челси Грей добави 14 пункта. С "дабъл-дабъл" завърши и Бреана Стюарт - 12 точки и 10 борби.

За Сърбия най-добре се представи родената в САЩ Ивон Андерсън, която завърши с 15 точки.

Във втория 1/2-финал по-късно днес един срещу друг се изправят домакините от Япония и отбора на Франция. Любопитното е, че и двата тима бяха в предварителна група "В" с отбора на САЩ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия въвежда задължителна ваксина за служителите в няколко ключови сектора
Италия въвежда задължителна ваксина за служителите в няколко ключови сектора
CNN уволни трима неваксинирани служители
CNN уволни трима неваксинирани служители