НОВИНИ

Берое и Спортист Своге определят последния участник в Първа лига през сезон 2023/2024

берое заминава лагер турция група футболисти
bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 09.06.2023 (обновена)
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Берое и Спортист Своге ще се изправят един срещу друг в бараж за участие в Първа лига през следващия сезон. Двубоят на стадион "Ивайло" във Велико Търново ще се играе днес от 19.00 часа.

В голяма част от сезона Берое бе над зоната на изпадащите, като тимът бе на 12-о място в класирането преди последния кръг, но в него допусна загуба от прекия конкурент за оцеляване Хебър в Пазарджик и в крайна сметка финишира 14-и. Така старозагорци ще трябва да се борят за мястото си в елита в пряк двубой със Спортист, а лошата новина за тях е, че заради наказание няма да могат да разчитат на полагащото им се домакинско предимство и мачът ще се играе във Велико Търново. Ръководството на клуба реагира решително след загубата от Хебър и уволни треньора Николай Киров, а в ключовия бараж Берое ще бъде воден от трима специалисти - Веселин Пенев, Иван Желев и Мирослав Радев.

От своя страна Спортист Своге завърши на пета позиция в крайното класиране на Първа лига, но тъй като пред тима финишираха дублиращите отбори на ЦСКА 1948 и Лудогорец, "шоколадите" получиха право да участват в баража за промоция.

Дилян Георгиев няма да може да вземе участие в мача с Берое, след като има разтежение от двубоя с Добруджа в последния кръг от редовния сезон на Втора лига. 20-годишният бранител е несменяем титуляр в селекцията на Петър Колев и записа 17 мача, в които отбеляза един гол, откакто се присъедини към тима през зимата. В началото на сезона Георгиев бе част от Крумовград, където също записа 17 срещи.

Никола Попов ще бъде главен съдия на двубоя, а негови помощници ще бъдат Петър Митрев и Димитър Русев. Четвърти съдия е Иво Андреев, а на ВАР-а ще оперират Драгомир Драганов и Дими Вълчев. Съдийски наблюдател е Мартин Богдев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган назначи нов управител на Централната банка
Ердоган назначи нов управител на Централната банка
Заседание на НС
Заседание на НС