НОВИНИ

Берое оцеля срещу Спортист Своге и остава в Първа лига и през следващия сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:05, 09.06.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
берое оцеля спортист своге остава първа лига следващия сезон
Слушай новината

Берое Стара Загора стана последният сигурен участник през следващия сезон в Първа лига, след като надигра с минималното 1:0 Спортист Своге в баража за оцеляване в българския футболен елит.

На стадион "Ивайло" във Велико Търново старозагорци започнаха срещата по-активно и през първото полувреме изглеждаха като по-опасния от двата тима, за да се стигне до 35-ата минута. Тогава, Божидар Пенчев стреля опасно от въздуха, стражът на Своге спаси, но при добавката Уенди Мара беше точен за 1:0, давайки аванс на "зелените".

През второто полувреме "шоколадите", които останаха пети в крайното подреждане на Втора лига, се активизираха и имаха няколко добри възможности да изравнят резултата, но на няколко пъти те бяха спрени от противниковия вратар Иван Гошев.

Дори той обаче нямаше какво да стори в последната минута от редовното време, когато Георги Николов с глава прати топката във вратата на Берое и за момент изглеждаше, че двубоят ще влезе в продължения. След преглед на ситуацията с ВАР обаче главният арбитър Никола Попов маркира нарушение на голмайстора Николов и така попадението беше отменено.

В крайна сметка крехкият аванс на Берое оцеля и така през следващия сезон старозагорци, които в този двубой бяха водени от Веселин Пенев след освобождаването на Николай Киров, отново ще бъдат част от Първа лига.

Спортист Своге пък ще трябва и през следващата кампания да се борят за промоция в българския елит, където "шоколадите" не са играли от сезон 2009/10.

Така, единствените нови два тима в предстоящото издание на Първа лига ще бъдат Етър Велико Търново и Крумовград, които ще вземат местата на изпадналите Спартак Варна и Септември София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Митов: Казусът "Барселонагейт" е кух под всички ъгли
Даниел Митов: Казусът "Барселонагейт" е кух под всички ъгли
Програма на УНИЦЕФ и МОН помага срещу агресията в училище
Програма на УНИЦЕФ и МОН помага срещу агресията в училище