НОВИНИ

Без Антон Недялков националите ни заминаха за Унгария

Антон Недялков
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
14:40, 26.03.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков отпадна от сметките за втория мач на България от евроквалификациите за шампионата на Стария континент догодина. Заради контузия в петата той не взе участие в двубоя срещу Черна гора в петък, който нашите загубиха с 0:1.
Въпреки травмата защитникът остана в лагера на националния отбор. Имаше надежда, че ще бъде готов за гостуването на Унгария утре, но това не се случи. Недялков не отпътува заедно с националите от Летище Варна за Будапеща.

Йордан Лечков заяви при заминаването на тима, че задачата на България става доста по-сложна след загубата като домакин от Черна гора.

“Както и друг път съм казвал - изпускаме питомното и гоним дивото. Дано се представят добре, всичко зависи от футболистите. Ако те си повярват и играят добре, всичко е възможно. Предния мач мина, сега идва следващия. За мен Унгария е фаворит в групата, имат добри футболисти, играят в силни отбори. Не съм гледал Сърбия и не си позволявам да давам оценка”, каза вицепрезидентът на БФС.

България гостува на Унгария в понеделник от 21:45 часа българско време. Сблъсъкът е на „Пушкаш Арена“ в Будапеща. За последно двата тима се срещнаха в официален мач през 2020-а година, а тогава "лъвовете" отстъпиха у дома с 1:3 в полуфиналния плейоф за класиране на Евро 2020.

"След назначаването на Младен Кръстаич сме начертали един път с млади футболисти. Знаем, че пътят е труден, но знаем къде е бъдещето. С тези футболисти без опит не можем да очакваме всеки път да побеждават. Това което видях е, че всички футболисти дадоха всичко от себе си, може би и малко класа не им достигна, малко и шанс, но това е пътят, това е бъдещето, които ние ще следваме", заяви техническият директор на БФС Георги Иванов в специално интервю за предаването "Арена спорт".

Мачът Унгария - България може да гледате на живо по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg. Студийната програма започва в 21.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар унищожи апартаменти в жилищна кооперация в Чепеларе
Пожар унищожи апартаменти в жилищна кооперация в Чепеларе
Магията на Сурва в Земен (Снимки)
Магията на Сурва в Земен (Снимки)