Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Без топла вода в по-голямата част на София от 10 октомври

от БНТ
22:38, 09.10.2021
27038
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
без топла вода голямата част софия октомври
Слушай новината

Голяма част от столичните квартали остават без топла вода, считано от 8.00 ч. на 10.10.2021 г. (неделя) до 8.00 ч. на 12.10.2021 г. (вторник).

Причината за това е преустановяване на подаването на природен газ към ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин" и съответно подаването на топлинна енергия към потребителите, захранвани от посочените централи.

Спирането на топлата вода е във връзка с необходимостта от извършване на неотложен ремонт от държавния системен оператор "Булгартрансгаз" ЕАД на участък от газопреносната мрежа.

От "Топлофикация София" подчертават, че ремонтните дейности са неотложни и се извършват във връзка подготовката и осигуряването на максимална степен на надеждност на националната газопреносна мрежа за есенно-зимния сезон.

Единствено ТЕЦ "София-Изток" ще работи без прекъсване.

Същевременно, от "Топлофикация София” ЕАД започват поетапното общо пускане на отоплението в столицата до края на седмицата. Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ "Изток", а след това към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали, след приключването на неотложния ремонт.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

От "Топлофикация" напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на нередност, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Допълнителна информация клиентите могат да получат чрез обаждане в кол центъра на телефон 0 700 11 111, както и чрез останалите комуникационни канали.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
По-малко от 24 часа остават до края на преброяването
По-малко от 24 часа остават до края на преброяването
Задържаните за шпионаж в "Арсенал" са семейство, съдът ги остави в ареста
Задържаните за шпионаж в "Арсенал" са семейство, съдът ги остави в ареста