Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Започва поетапно пускане на парното в София

от БНТ
10:44, 09.10.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
започва поетапно пускане парното софия
Слушай новината

"Топлофикация София” ЕАД започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата до края на седмицата.

Според Наредба № Е-РД-04-1 от 12 март 2020 Г. за Топлоснабдяването на Министъра на енергетика, общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. Данните на НИМХ показват, че изискванията ще бъдат изпълнени до края на настоящата седмица.

Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ "Изток“, а след това и към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали.

Веднага след приключването на неотложния ремонт на газопреносната мрежа от държавният системен оператор "Булгартрансгаз“ ЕАД, "Топлофикация София“ ще стартира подаването на топлинна енергия и към районите, обслужвани от ТЕЦ “София”, ОЦ “Земляне” и ОЦ “Люлин”.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

От "Топлофикация" напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на нередност, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да получат чрез обаждане в кол центъра на телефон 0 700 11 111, както и чрез останалите комуникационни канали.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Радукану отпадна на старта на Индиън Уелс, Анди Мъри с убедително начало
Радукану отпадна на старта на Индиън Уелс, Анди Мъри с убедително начало
Стефан Михайлов обяви разширения състав на националния тим по баскетбол
Стефан Михайлов обяви разширения състав на националния тим по баскетбол