НОВИНИ

БФС стартира обновяването на футболния терен в село Рилци

бфс стартира обновяването футболния терен село рилци
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
11:16, 13.09.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

В присъствието на кмета на Благоевград Илко Стоянов, председателя на ОС на БФС Благоевград Александър Кабзималски и таланти от детско-юношеската школа на Пирин (Благоевград), ДЮФК Орлетата, ДЮФК Хлапетата и ФК Спортика вчера бе направена символична първа копка като начало на дейностите по обновяване на един от двата футболни терена в село Рилци, община Благоевград, съобщиха от футболния съюз.

Проектът ще се изгради от Българския футболен съюз по програма FIFA Forward 3.0, като общата стойност на инвестицията е 670 хил. лева без ДДС. Планираните дейности за терена с площ 6016 кв. м. са разчистване и подравняване на площадката, полагане на геотекстил и инертен материал, уплътняване, полагане на изкуствена настилка и маркировка, както и монтиране на преносими врати, флагове и фундаменти. На модернизираното съоръжение ще бъдат осигурени съвременни условия за тренировки на деца, активно занимаващи се с футбол.

„С обновяването на това игрище се стремим да осигурим възможно най-добрите условия за децата на Благоевград“, коментира кметът Илко Стоянов.

Това е поредният инфраструктурен проект на Българския футболен съюз, целящ модернизиране на материална база за детско-юношески и масов футбол в страната. Само за последните 5 години и половина БФС осъществи или е в процес на реализация на безпрецедентен брой проекти – по програми на ФИФА и УЕФА за над 12 милиона лева. Бяха построени или изцяло реконструирани над 40 различни по тип и размер футболни терени в повече от 25 населени места из цялата страна. В момента, освен терена в Рилци, на различен етап по проектиране или изграждане са още 7 съоръжения – в Дупница, Велико Търново, Кърджали, Царево, Костенец, село Труд и 75 ОУ „Тодор Каблешков“ в столицата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подалият оставка шеф на испанския футбол Луис Рубиалес отказа да се извини директно на националката Джени Ермосо
Подалият оставка шеф на испанския футбол Луис Рубиалес отказа да се извини директно на националката Джени Ермосо
Автомобил с мигранти катастрофира край София
Автомобил с мигранти катастрофира край София