НОВИНИ

Бивш финалист в Млебърн може да пропусне Australian Open 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:24, 15.12.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
бивш финалист млебърн пропусне australian open 2022
Слушай новината

Финалистът на Australian Open от 2008 г. Жо-Вилфред Цонга по всяка вероятност няма да вземе участие в следващото издание на надпреварата в Мелбърн, тъй като не получи "уайлдкард" от организаторите за участие в основната схема.

Понастоящем 36-годишният французин се намира под №260 в световната ранглиста, като през тази година записа една единствена победа в деветте мача, в които взе участие.

Въпреки това Цонга се надяваше да получи "уайлдкард" за турнира в Мелбърн, но организаторите са предпочели да дадат поканата на неговия сънародник Лука Пуй, който пък игра на 1/2-финал на Australian Open 2019.

Жо-Вилфред Цонга все пак запазва шансове да получи покана за квалификациите на надпреварата, но дори и това да се случи ще бъде много трудно на френския тенисист да премине през трите кръга, за да се добере до място в основната схема.

Именно в Мелбърн преди 13 години Цонга постигна най-големия си успех в турнирите от Големия шлем, достигайки до финала. В спора за трофея той отстъпи на Новак Джокович, като това беше първата от 20-те титли на сърбина в турнирите от Големия шлем.

През последните години обаче Жо-Вилфред Цонга е измъчван непрестанно от контузии и дори самият той наскоро намекна, че 2022 година ще бъде последният му сезон в тура.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 500 души в Родопите продължават да са блокирани без достъп с автомобили
Близо 500 души в Родопите продължават да са блокирани без достъп с автомобили
Мартин Петров с послание към отказващия се Кун Агуеро
Мартин Петров с послание към отказващия се Кун Агуеро