НОВИНИ

БК ЦСКА посреща лидера Рилски спортист, Брандън Йънг вече тренира с "червените"

баскетболният цска все сладък реванш спартак плевен
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 16.01.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА приема безапелационния лидер в Националната баскетболна лига (НБЛ) Рилски Спортист. "Армейците" ще се изправят срещу тим, който все още е без поражение в шампионата.

Играчите на Росен Барчовски се борят за място в топ 4 преди турнира за Купата на България, а победа над отбора от Самоков до голяма степен ще улесни постигането на тази цел. Човекът във форма определено е Зейн Ноулс, който в последните три срещи вкарва минимум по 20 точки. При това в повечето случаи със страхотен процент успеваемост в стрелбата.

След няколко колебливи мача в добра серия е и Райли Оуенс с по 15 точки в последните три срещи. Мартин Сотиров и Алекс Симеонов направиха силни мачове през декември и от тях се очаква да затруднят защитата на съперника с точната си стрелба от далечно разстояние. Андрей Иванов е постоянен в борбата под двата коша, а със сигурност предстои и да даде своя точков принос в решителните мачове.

Добрата новина от лагера на ЦСКА е завръщането на Брандън Йънг в София, който вече тренира с отбора и до няколко седмици ще се появи в игра. Неговият официален дебют за "армейците" се забави с няколко месеца от предвиденото, но той ще помогне на отбора в най-важната част от шампионата.

"Червените" бяха в силна серия от четири поредни успеха, но претърпяха поражение от шампиона Балкан в Ботевград в последния кръг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Китай започна най-големият фестивал на фенерите
В Китай започна най-големият фестивал на фенерите
Вижте кадри от камерата в автобуса, който падна от мост (ВИДЕО)
Вижте кадри от камерата в автобуса, който падна от мост (ВИДЕО)