Благороден жест: Баба дари 40 лв. от пенсията си за болно дете

от БНТ
20:34, 08.02.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Благороден жест! 76-годишната Петрунка Русенска от дома за стари хора в Благоевград дари 40 лева на дете с церебрална парализа. Жената заделила средствата от 50-те лева, които държавата отпуска на възрастните хора към пенсията.

Още като получила 50-те лева към пенсията си за декември, Петрунка решила да ги дари за операция на болно момиче. Разбрала от своя колежка - бивша медицинска сестра, за нуждаещото се от помощ дете.

30 години в ясли съм работила и за такива деца, не само за такива, а за такива изобщо изпаднали в беда, но възможностите са ми такива, че толкова можах да отделя. Видях момиченцето и веднага отидох при директорката и я помолих, тъй като аз нямах възможност да отида в общината и дадох парите на нея, и тя ги е предала, казва Петрунка.

Пенсията на Петрунка Русенска вече е увеличена на 320 лв. От тях тя всеки месец заделя по 160 лв. за издръжката си в дома, а миналия месец дала и 100 лв. за лекарства.

Трябва да ти идва отвътре, нима бизнесмени не се сещат, и трябва ние бедните да даряваме... Къде е нашата държава. ..има бизнесмени, тук имаме хора с големи пенсии, нима 50 лева никой не може да отдели? Това детенце, нали трябва и то да живее, казва баба Петрунка.

Бившата медицинска сестра разказа, че помага и на други хора, защото така е възпитана от малка.

40 лева, не са много, казва Петрунка, но за доброто дело, цена няма.

Автор: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сериозен ръст в обслужването на карго полети на летище Пловдив
Сериозен ръст в обслужването на карго полети на летище Пловдив
Отбелязваме международния ден на хората с епилепсия
Отбелязваме международния ден на хората с епилепсия