НОВИНИ

Боби Михайлов: Не пестя усилия и средстава да осигуря най-доброто за националите ни

боби михайлов пестя усилия средстава осигуря доброто националите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:54, 29.11.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че не пести усилия и средства да осигури на националните ни формации най-новите технологии за подготовка и възстановяване.

Михайлов се похвали, че Националната футболна база в Бояна вече разполага с криосауна - мощен противовъзпалителен инструмент, който всички национални селекции на България вече използват.

Бившият вратар на "лъвовете" също така пожела и успех на женския ни национален отбор в утрешната световна квалификация със Сърбия в Пловдив.

"Възстановяването на футболистите след мач и тежка тренировка е изключително важно за добрата им форма. От опит го знам. Затова никога не съм пестял усилия и средства да осигуря на националните формации най-новите технологии за подготовка и възстановяване.
На базата в "Бояна" вече разполагаме и с криосауна, която използват всички национални селекции на България.
Криотерапията е техника, при която организмът е изложен на въздух с температура под минус 100 градуса по Целзий. Тя е мощен противовъзпалителен инструмент и облекчава болката. Освен това преди тренировка помага за повишаване на силите на организма, а след интензивно физическо натоварване ускорява времето за възстановяване, облекчава умората и забавя появата на мускулни болки.
В последните няколко дни криосауната е на разположение на футболистките от представителния отбор на България, които имат мачове от квалификациите за световно първенство през 2023 година. Утре, 30 ноември, им предстои среща със Сърбия в Пловдив.
Желая успех на отбора и на селекционера Силвия Радойска!", написа Михайлов във Фейсбук.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще затвори ли Омикрон света в навечерието на празниците?
Ще затвори ли Омикрон света в навечерието на празниците?
Как отпразнува юбилея си столетник от Търговищко
Как отпразнува юбилея си столетник от Търговищко