НОВИНИ

Бойко Борисов: Всички ресурсни министерства са на ПП-ДБ, корупция има там, където са ресурсите

bnt avatar logo
от БНТ
10:37, 15.02.2024
Чете се за: 03:45 мин.
У нас
Слушай новината

Корупция има там, където са ресурсите, а всички ресурсни министерства са на ПП-ДБ. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"ГЕРБ отговаря за МВнР сега. Ако има корупция там, носим отговорност. Всички ресурсни министерства са ваши и последните 3 години са ваши. А корупция има там, където има ресурси. ГЕРБ няма нищо там. Какво сме съгласували? Те предлагаха имена и ние просто, за да вървят, се съгласявахме. Те си назначаваха заместник-министри. На вътрешните работи имахме един зам.-министър и вие го уволнихте. Когато се попитат за Република Северна Македония, и се оплетеш като пиле в кълчища и трябва външният министър да ти оправя нещата. Защото какъв по-естествен въпрос, когато са двама външни министри и премиер от този за Република Северна Македония и Албания да отговаряш така, както всеки може. Който е работил по темата, да отговори.

Можем да ви разкажем за дамския гамбит, за сицилианската защита. Готови сме с всичко, което дава шах. Всеки ден разбирам от тях, че трябва да мълчим, че трябва да оставим Денков и Габриел да направят оценка на министрите, да ни предложат това, което парламентът би трябвало да гласува, ако има ротация. В същото време не слизат от студиата, от интервюта. Не мога да разбера какво трябва да спазваме. Освен това от тези интервюта виждам, нека да ги наречем - неистини", посочи Борисов.

Той изтъкна, че вътрешният министър Калин Стоянов е на България, а не на ГЕРБ.

"Чий е на електронното управление или чий е на спорта, където ги хванаха с маса пари? Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него за министър, преговаря г-н Петков. За разлика от колегата Денков, не считаме, че министрите са партийни.

Спортно министерство - десетки хиляди лева рушвети. Колегата Денков ни казва: сглобката дори малко ни стеснява възможността. Да, стеснява ви възможността , защото вместо десетки хиляди лева рушвети, щяха да са стотици хиляди. В Министерството на електронното управление нямаше да са 500-600 млн., щяха да са няколко милиарда, най-вероятно. Ако това, че ние сме спрели тези неща е някакво стесняване, аз така го разбрах. И затова език мой - враг мой", каза Борисов.

Борисов коментира и дерогацията за "Лукойл".

"През тези близо две години, милиарди отидоха от Путин от "Лукойл". Левчето, което крадоха от вашите джобове, е факт. Заради това те искаха да си подават оставка".

По думите му част от медиите са рисували апокалиптични сценарии, които не са се сбъднали.

"Рафинерията работи в момента със 100% неруски петрол", подчерта Бойко Борисов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галъп: Повечето българи не очакват промени в политиката на кабинета след ротацията
Галъп: Повечето българи не очакват промени в политиката на кабинета след ротацията
Без контузения Везенков Сакраменто постигна важна победа в битката за плейофите в НБА
Без контузения Везенков Сакраменто постигна важна победа в битката за плейофите в НБА