НОВИНИ

Бонучи спира с футбола след края на следващия сезон

бонучи спира футбола края следващия сезон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 17.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Централният защитник на Ювентус и Италия Леонардо Бонучи ще сложи край на професионалната си кариера след края на следващия сезон. Това разкри самият той пред официалния сайт на "бианконерите".

Договорът на 35-годишния футболист изтича именно след края на следващата кампания и след това той ще приключи с футбола.

"Когато спра да играя следващата година, това ще е краят на една ера за защитата на Ювентус. За мен е гордост, че бях тук. Надявам се, че един ден много млади играчи ще считат нас четиримата за идоли. Това ще означава, че сме дали много на спорта", заяви Бонучи, визирайки партньорството си с Джорджо Киелини, Андреа Бардзали и Джанлуиджи Буфон в отбраната на Ювентус и Италия.

Бонучи премина в тима от Торино през 2010 година и с изключение на един сезон, прекаран в Милан, носи само екип на "бианконерите". Това вече натрупа 500 мача за клуба във всички турнири и е на шесто място във вечната ранглиста за най-много мачове за Ювентус. За Италия той има 120 мача и 8 гола, като само трима футболисти имат повече двубои с екипа на Скуадра Адзура. Без съмнение най-паметният момент на Бонучи с екипа на Италия е голът му във финала на Евро 2020 срещу Англия, когато Италия спечели титлата след равенство 1:1 и изпълнение на дузпи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли напредък в отношенията Сърбия - Европа, какво показва докладът на ЕП
Има ли напредък в отношенията Сърбия - Европа, какво показва докладът на ЕП
Наводнения в Италия и Хърватия - бедствието взе най-малко 8 жертви
Наводнения в Италия и Хърватия - бедствието взе най-малко 8 жертви