НОВИНИ

Борис Бонев предлага площад "Св. Александър Невски" да стане пешеходна зона

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
18:42, 06.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
борис бонев предлага площад александър невски стане пешеходна зона
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Продължава казусът с паркинга на площад "Св. Александър Невски", където от години спират автомобилите на депутатите.

Общинският съветник Борис Бонев е внесъл доклад в Столичния общински съвет с предложение площадът да стане пешеходна зона.

"Най-красивият площад на София отдавна трябваше да бъде тиха и спокойна пешеходна зона, в която граждани и гости да се радват на най-забележителните ни сгради. Най-големите печеливши ще бъдат софиянци, които ще получат по-приятен център, а ще бъде прекратен и двойният стандарт, който съществува с безплатният паркинг за над 100 места за депутати", написа Бонев във Фейсбук.

Той очаква подкрепа за предложението си от всички групи в общинския съвет, както и от парламентарно представените партии.

След като Столичният общински съвет прекрати договора с Народното събрание, в рамките на 46-ия парламент зоната за сигурност беше променена и така тя съвпадна и с досегашния паркинг.

В новия правилник на парламента обхвата на зоната за сигурност не е променян и така депутатите запазиха правото си да паркират там.

"Нашата парламентарна група нямаме проблем този паркинг, който е между парламента и пл. "Александър Невски" да бъде една хубава градска среда, която да се използва от софиянци. Но сме против да бъде поредната "синя зона", коментира председателят на временната комисия за нов правилник на Народното събрание и депутат от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Павлов, "Булгаргаз": Няма политически интриги в увеличението на природния газ
Николай Павлов, "Булгаргаз": Няма политически интриги в увеличението на природния газ
Доц. Любомира Гломб: В края на януари ще бъдем в пик на заболели от Омикрон
Доц. Любомира Гломб: В края на януари ще бъдем в пик на заболели от Омикрон