НОВИНИ

Борисов: Няма да подкрепим ИТН, веднага връщаме мандата, ако ни се даде

живо брифинг герб
bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 14.07.2021
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ ще върне веднага мандата за създаване на правителство. Няма да подкрепи правителство на "Има такъв народ". Ние ще влезем в пленарната зала и ще гласуваме против, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

"Извинявам се на народа, че ще страда, ако не направят правителство избраните партии. Не очаквам ИТН да направят правителство. Планът им с президента е Бойко Рашков да вилнее, докато изчегърта, колкото може", каза още Борисов.

"Планът е да продължи Рашковщината и Минековщината, за да може едноличната диктатура на Радев и неговото правителство да действа. Вие пак си прокарвате тъпите тези. Откъде накъде продължавате да ми говорите за служебна джипка на 16 г. при свръх скъпия мерцедес на Радев, където се вози – даже два мерцедеса. Христо Иванов с три джипа, а той се хванал за моя. Кое зло да избера? Имам Рашков, имам Слави Трифонов. Не подкрепяме правителство - остава Рашков, подкрепяме правителство - идва Трифонов. Айде, ако има по-малко зло, да избереш някого. Затова аз, умолявам те, Христо, умолявам ви, скафандри, вие надробихте тази попара горчива и гадна, ще я сърбате, ако оставите народа на Радев, стотици милиони похарчихте за избори, ако вие водени от Радев ни вкарате в трети избори и не направите правителство", каза Борисов.

"Вчера отново се върти приказката, че аз едва ли не участвам с партията си в някаква уговорка. А бе, хора, вие щяхте да ни изчегъртате! Вие сте токсични, аз не ви искам!", заяви още Борисов.

"Умолявам ви, вие надробихте тази попара, ще я сърбате. Стотици милиони похарчихте за избори. Ако вие ни вкарате в трети избори и не направите правителство, няма никакво значение какво се случва с ГЕРБ. Съберете се, ако няма кабинет, няма да има бюджет", призова лидерът на ГЕРБ.

Според него при трети избори няма да има печеливши. Тогава вече държавата ще е полетяла надолу. "Тогава няма шанс да се разберем. Те вкарват държавата в тежка криза", каза Борисов.

Самият той призна, че няма да става депутат.

На въпрос призна, че има кандидат за президент. "Но ще ви кажа, когато му дойде времето, както Слави Трифонов и царя, и много други казват. Той е умен, висок, красив, с коса, знае езици", разкри само Борисов.

Умолявам ви, всичко може да се постигне с диалог. Отворен съм на диалог, стига да има с кого да го водим, каза още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души загинаха при катастрофа на пътя Видин - Монтана
Двама души загинаха при катастрофа на пътя Видин - Монтана
Тошко Йорданов към Христо Иванов: Умният човек много трябва да внимава, когато говори
Тошко Йорданов към Христо Иванов: Умният човек много трябва да внимава, когато говори