НОВИНИ

Ботев Пд ще открие българското участие в Лигата на конференциите

ботев открие българското участие лигата конференциите
Снимка: ПФК Ботев Пд
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
07:29, 20.07.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев Пловдив ще открие българското участие в Лигата на конференциите през настоящия сезон. "Жълто-черните" посрещат кипърския АПОЕЛ Никозия на Националния стадион "Васил Левски“ днес.

Мачът е от 20.00 часа. Ден по-късно (в четвъртък) своите първи срещи ще изиграят и столичните грандове Левски и ЦСКА.

Пловдивчани не започна добре сезона в българското първенство. Те записаха две поражения, 0:1 у дома от Хебър и 2:3 при визитата си на Ботев Враца. В известна степен това се дължеше и на ограничените опции пред наставника Азрудин Валентич. Сега част от тежката артилерия се завръща в игра.

Тимът на гостите малко поизгуби от своя блясък в последно време и това си личи на международната сцена. А на Националния стадион "Васил Левски" Ботев ще е много мотивиран за това свое евроучастие.

"Не се страхуваме. Излизаме да играем срещу отбор с традиции. Доста по-сериозни тимове са падали. Футбол е, не се страхуваме. Трябва да подходим умно. Мачовете са два. Имаме уважение към тях, но е важно да им покажем, че сме добър отбор. Трябва да се представим достойно”, обяви капитанът на Ботев Пловдив Виктор Генев на пресконференция преди утрешния мач.

В тима се завръщат имена като Брахими, Рабей и Супрайен, а силният дебют на стрелеца Марио Секулич беше силна заявка за титулярно място и в този дуел. Ботев е силен домакин, а на стадиона няма да липсва подкрепа, независимо че мачът не е в Пловдив.

„Това ще е моят треньорски дебют в европейските турнири. Като футболист съм играл. Мачът е мач, независимо от ранга на състезанието. Готвим се като за всеки един двубой напрежението е едно и също“, обяви треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич.

Реваншът с АПОЕЛ е на 28 юли. При положение, че Ботев елиминира кипърците, "жълто-черните" ще се изправят срещу Осиек или казахстанския Петропавлоск.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава да тлее баржата, която замърсява въздуха в Русе
Продължава да тлее баржата, която замърсява въздуха в Русе
Почитаме Свети пророк Илия
Почитаме Свети пророк Илия