НОВИНИ

Ботев Враца измъкна точка срещу високолетящия Спартак Варна

Мачът бе дебют за двамата треньори, като Христо Янев се завърна начело на врачани, след като спаси отбора в елита, а начело на варненци застана Кириакос Георгиу. 

Ботев Враца - Спартак Варна
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:43, 13.09.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Враца и Спартак Варна направиха равенство - 1:1, в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Мачът бе дебют за двамата треньори, като Христо Янев се завърна начело на Ботев, след като спаси отбора в елита, а начело на Спартак застана Кириакос Георгиу. Първото полувреме премина при силен дъжд, а след почивката той спря и имаше по-добри условия за игра на двата тима.

В първите 20 минути на мача нямаше нито едно положение пред двете врати. След половин час игра Браян Переа от домакините за малко не си отбеляза автогол, а след това Александър Цветков от варненци стреля с глава в аут.

В края на първата част и Антонио Вутов от Спартак стреля с глава, но Федерико Бариос хвана топката.

В 56-ата минута Вутов центрира при бърза контраатака за гостите, Ромеш Ивей се опита да свали топката с глава около точката за дузпа, а Мартин Бачев не прецени траектория ѝ и в желанието си да я изчисти, с ляво коляно я вкара в левия ъгъл на вратата на Федерико Бариос.

В 75-ата минута голмайсторът на Първа лига до момента Ахмед Ахмедов влезе опасно в наказателното поле и отправи силен удар, който бе избит от Бариос.

Две минути по-късно капитанът на Ботев Даниел Генов изравни. Той получи топката отдясно и от малък ъгъл с мощен удар изненада вратаря Мартин Величков и опъна мрежата зад него.

Със спечелената точка във Враца Спартак излезе поне временно на второ място в класирането с 15 точки. Ботев изпревари Крумовград и със 7 точки вече е на 12-а позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милан и Интер ще подновят плановете за нов стадион
Милан и Интер ще подновят плановете за нов стадион