НОВИНИ

Ботев Враца направи 2:2 срещу Арарат Армения в последната си контрола на кипърска земя

ботев враца направи арарат армения последната контрола кипърска земя
Снимка: ПФК Ботев Враца
bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 03.02.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ботев Враца записа равенство 2:2 срещу състава на Арарат Армения в последната си контрола по време на лагера в Кипър.

Двубоят започна по-добре за врачани, които през първото полувреме отбелязаха и двете си попадения, като за първото точен беше Бубакар Траоре, а малко по-късно той асистира и за гола на Браян Переа.

След почивката старши треньорът Христо Янев предприе редица смени, като даде шанс за изява на всички свои футболисти, включително и на новото попълнение Ласана Н'Диайе, който направи своя неофициален дебют за "зелените".

Тези рокади в редиците на българския тим в крайна сметка обаче позволиха на бронзовия медалист от последното арменско първенство Арарат да стигне до два гола след почивката и така да оформи крайното 2:2.

По този начин Ботев Враца не успя да спечели и в своята четвърта проверка по време на зимната подготовка, като по-рано отборът загуби от Монтана и Партизан Белград, а мачът срещу Цървена звезда бе прекратен по-рано заради сблъсък между футболистите на двата отбора при резултат 2:1 в полза на "звездашите".

За Христо Янев и неговите момчета сега предстои да се приберат в България, където на 10 февруари (събота) те ще изиграят още една контрола срещу Спартак Плевен, а този двубой всъщност ще бъде и последен за врачани подновяването на битката в Първа лига, което за тях ще бъде с тежко гостуване на ЦСКА на 18 февруари (неделя).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Русев и Илиян Стойнов останаха с бронзовите медали на турнира в Иран
Иван Русев и Илиян Стойнов останаха с бронзовите медали на турнира в Иран
Пореден ден на недоволство на фермерите в Европа (СНИМКИ)
Пореден ден на недоволство на фермерите в Европа (СНИМКИ)