НОВИНИ

Ботев Враца победи съименника си от Пловдив в двубой с пет гола

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:23, 15.07.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
ботев враца победи ботев пловдив двубой пет гола
Снимка: ФК Ботев Враца
Слушай новината

Отборът на Ботев Враца постигна победа с 3:2 при домакинството си на Ботев Пловдив в първия двубой от втория кръг на Първа лига.

„Зелените откриха резултата в 35-ата минута, когато Ван Хертъм допусне топката да му бъде отнета от Жан Пиер Да Силва на левия фланг. Футболистът на Ботев Враца напредна и нахлу в наказателното поле на „канарчетата“, където пусна подаване по земя към Браян Переа, който с фалцов удар от движение се разписа в далечния долен ляв ъгъл на Хидайет Ханкич.

Попадението разколеба състава на Азрудин Валентич, който допусна второто попадение само три минути по-късно. Венцислав Христов центрира от ъглов удар в наказателното поле на Ботев Пловдив, където голмайсторът Переа засече с глава и от близка дистанция покачи преднината на врачани в срещата на 2:0.

„Канарчетата“ намалиха изоставането си в 49-ата минута. Емануел Току пусна дълъг извеждащ пас зад отбраната на домакините към Мартин Секулич, който овладя топката в наказателното поле на домакините и стреля, вратарят Красимир Костов успя да докосне кълбото, но то влезе във вратата му.

Ботев Пловдив изравни резултата в 54-ата минута, когато Джеймс Ето‘о подаде към Антоан Бароан отляво в пеналтерията на „зелените“. Полузащитникът на „жълто-черните“ продължи топката към голмайстора Секулич, който с пета се разписа в долния десен ъгъл на Костов.

Ботев Враца отново излезе напред в резултата в 84-ата минута, когато двойно подаване между Мирослав Маринов и Браян Переа, изведе Маринов на стрелкова позиция и младокът, останал очи в очи със стража Ханкич, се разписа, за да донесе трите точки за своя тим.

В последните секунди на добавеното време гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Па Конате получи червен картон за грубо влизане в бутоните в главата на играч на Ботев Враца.

В класирането Ботев Враца е девети с актив от три точки, докато Ботев Пловдив е четиринадесети без спечелена точка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистките ни до 19 години допуснаха втора загуба от жените на Иран
Волейболистките ни до 19 години допуснаха втора загуба от жените на Иран
Кризата в Италия: Спад на борсата последва политическата несигурност
Кризата в Италия: Спад на борсата последва политическата несигурност