НОВИНИ

Брентфорд победи Тотнъм в столичното дерби във Висшата лига

Милен Костов
от Милен Костов
16:29, 20.05.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Брентфорд Тотнъм Деян Кулушевски Бен Мий
Снимка: БТА
Слушай новината

Брентфорд победи Тотнъм с 3:1 в първия мач на предпоследния 37-и кръг от Висшата лига. Хари Кейн даде аванс на тима си с рекорден гол, но гостите стигнаха до обрат.

Възпитаниците на Райън Мейсън наложиха домакински натиск и стигнаха до гол още в 8-ата минута. След заучено изпълнение на пряк свободен удар Хари Кейн стреля извън наказателното поле за 1:0. Нападателят постави рекорд за голове в най-много мачове в рамките на един сезон във Висшата лига. Англичанинът се разписа в 25-и двубой през кампанията. Той е вторият футболист, който бележи 10 гола в лондонски дербита за един сезон във Висшата лига, след Джими Флойд Хаселбанк през сезон 2001/2002.

Гостите не отправиха точен удар през първата част, но за сметка на това осъществиха обрат през първите 17 минути на второто полувреме. Брайън Мбемо изравни резултата с удар от дистанция в 51-ата минута. Само 10 минути по-късно нападателят бе изведен в наказателното поле и от малък ъгъл стреля по диагонала, за да удвои головата си сметка.

Йоан Уиса подпечата трите точки за гостите в 88-ата минута с удар от движение ит вътрешността на наказателното поле.

В добавеното време на срещата Давид Рая изби в гредата удар с глава на резервата Ричарлисон.

Тотнъм е единственият отбор във Висшата лига, който завършва сезон с поне 60 отбелязани и 60 допуснати гола, като лондончани записват подобни данни и през сезон 2007/2008.

"Шпорите" загубиха последното си домакинство за сезона, докато "пчелите" спечелиха последния си сблъсък като гост. На стадион "Тотнъм Хотспър" "белите" спечелиха 37 точки, докато играчите на Томас Франк събраха 22 точки в 19-те си гостувания.

Тотнъм остава на 7-ата позиция в класирането с актив от 57 пункта. Брентфорд заема 9-ото място в подреждането с точка по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъб Донев: България е съмишленик и партньор на Черна гора по пътя ѝ към ЕС
Гълъб Донев: България е съмишленик и партньор на Черна гора по пътя ѝ към ЕС
Футболистът Кристиян Стоянов в предаването "Аз съм"
Футболистът Кристиян Стоянов в предаването "Аз съм"