НОВИНИ

Британска тийнейджърка победи Кърстя на Уимбълдън

Ема Радукану
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:41, 03.07.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

18-годишната британка Ема Радукану продължи със страхотното си представяне при дебютното си участие в турнири от Големия шлем, след като победи опитната румънка Сорана Кърстя с 6-3, 7-5, за да се класира за осминафиналите на Уимбълдън.

Радукану, която нямаше победа на ниво WTA преди началото на тази седмица и получи уайлдкард за участие в основната схема на турнира, записа трети пореден чист успех за радост на феновете на Корт 1 в Ол Ингланд Клъж.

Намиращата се на 338-о място в световната ранглиста тийнейджърка започна агресивно мача и взе откриващия сет с 6-3, след което дръпна с 3-0 във втората част, преди Кърстя да се върне в мача и да изравни при 4-4.

Все пак младата лондончанка затвори мача след 7-5 във втория сет след час и 40 минути игра. Радукану реализира общо пет пробива в двубоя и завърши с 30 печеливши удара срещу 17 непредизвикани грешки.

За място на четвъртфиналите Радукану ще спори с непоставената сръбкиня Айла Томлянович, която победи Йелена Остапенко от Латвия с 4-6, 6-4, 6-2. За осминафиналите на турнира се класираха още Коко Гоф, Анжелик Кербер и Каролина Мухова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID карантина в Индонезия: С полиция и преграждане на улици
COVID карантина в Индонезия: С полиция и преграждане на улици
Назначиха проверки след пожара в болницата в Кърджали
Назначиха проверки след пожара в болницата в Кърджали