НОВИНИ

Бутилки с водород се взривиха след пожар в двора на къща в Кюстендил

бутилки водород взривиха пожар двора къща кюстендил
bnt avatar logo
от БНТ
22:23, 01.08.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Силни взривове уплашиха жители на Кюстендил. Няколко бутилки с водород са се взривили в двора на къща, вследствие на голям пожар. Имало е опасност да пострадат хора, но за щастие всичко се разминало без жертви. Огънят е изпепелил над 200 кв. метра жилищна площ. Семейството е оцеляло по чудо, казват пожарникари.

Инцидентът е възникнал в ранния следобед на ул. "Людмил Кирчев" 22. Обитателите на жилищната постройка разказаха, че не знаят каква е била причината за пожара.

"Седнахме да обядваме, легнахме си за малко и изведнъж имаше пушек, и се радвам, че сме живи и здрави, и че не сме се отровили от пушека, не знаем какво се е случило", разказа собственичката на изгорялата къща Евелина Желева.

Според непотвърдена информация вероятно пожарът е тръгнал от искра след работа с оксижен в двора на изгорялата къща.

На място са се отзовали три пожарни автомобила, а екипите са се борили повече от час с огнената стихия. Благодарение на бързата им реакция няма пострадали хора от близките къщи.

"Голяма е площта и голямо горимо натоварване има, имало е взривове от газови бутилки, автомобил има вътре в пожара засегнат и се е наложило допълнителни сили и средства да пристигнат на място", обясни Наско Васев - н-к. сектор "Пожарогасене и спасителна дейност", РДПБЗН-Кюстендил.

Тепърва разследващите ще установяват каква е била причината за възникване на пожара.

"Изгоряло е всичко, за което сме взимали заем", допълни собственичката.

Пострадалото семейство има и друг имот в близко село, в който ще се премести да живее. Според пожарникари в последните седмици пожарите в Кюстендилско са се увеличили, като ежедневно екипите се отзоват на повече от 4-5 сигнала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОАЕ пуснаха първата ядрена електроцентрала в арабския свят
ОАЕ пуснаха първата ядрена електроцентрала в арабския свят
Обамеянг донесе Фа Къп на Арсенал след страхотна битка с Челси
Обамеянг донесе Фа Къп на Арсенал след страхотна битка с Челси