НОВИНИ

Част от националния отбор по спортна гимнастика започна подготовка за новия сезон

Националните се събраха за първия си лагер в залата на Национална спортна база „Раковски“

теодор трифонов защити титлата многобоя държавното гимнастика
Снимка: БФ Спортна гимнастика
bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 04.01.2024
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Част от българския национален отбор по спортна гимнастика - Теодор Трифонов, Божидар Златанов, Димитър Димитров, Даниел Трифонов и Райън Радков, водени от старши треньора на представителния тим Милко Танкушев започнаха подготовка за новия сезон , съобщават от БФ Гимнастика.

Националните се събраха за първия си лагер в залата на Национална спортна база „Раковски“. На 15 януари към тях ще се присъединят Еди Пенев и Йордан Александров. Гимнастиците се подготвят за участие на Световните купи, където ще се опитат да спечелят квота за олимпийските игри в Париж. За целта всички ще усложнят композициите си, но ще заложат и на чисто изпълнение.

„България има право на още една олимпийска квота. Тя се взима от участието на 4 от 5-те световни купи за годината. Събират се точки и от там вече се определя кой ще спечели виза. Всички имаме промени в съчетанията си. Наблягаме на трудност и чистота. От месец октомври сме на лагер в София. Сега през януари започваме наиграване на съчетанията и се подготвяме за състезателния сезон. Имам промени в съчетанията и на шестте уреда. Месец и половина преди състезанието ще се реши кои съчетания ще се променят и кои нови упражнения ще бъдат добавени. Засега на всички уреди съм добавил поне по 1 нов елемент“, сподели Теодор Трифонов.

„Хубаво, че федерацията ни дава шанс да се изявим всички. Това, което трябва да направим е единствено да грабнем шанса, а за това трябва да сме добре подготвени. Разбира се трябва да имаме и доза късмет, за да спечелим поне още една квота за България. Аз ще наблегна на земята. Надявам се да изиграя едно доста добро съчетание. Имам една, две серии, които ще променя и ще ги усложня. Другото всичко ще си е по старому, за да мога да търси чистотата след променената серия. Смятам, че можем да се справим и да дадем най-доброто от себе си“, допълни Димитър Димитров.

„Искам да покажа доста по –добри резултати от миналата година, защото направих много грешки. Мисля, че мога да ги поправя. Мисля, че мога да съм по - сигурен в изиграванията си и ще направя всичко възможно да взема квота. И аз на шестте уреда уча нови упражнения. Не знам още какво ще вкарам, но на успоредка със сигурност ще усложня съчетанието. Ще заложа това, което играх на европейското първенство, но не можах да го играя. Ще заложа на не толкова трудна, но чиста игра“, завърши Божидар Златанов.

Спечелилият виза за Игрите във френската столица Кевин Пенев ще продължи да тренира в САЩ до европейското първенство по спортна гимнастика за мъже, което ще се проведе в края на месец април в Римини (Италия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски ще играе контрола с юношите на Шахтьор Донецк в Турция
Левски ще играе контрола с юношите на Шахтьор Донецк в Турция
Задържаха брат и сестра за кражби от търговски обекти в цялата страна
Задържаха брат и сестра за кражби от търговски обекти в цялата страна