НОВИНИ

Чатбот в сайта на БНТ отговаря на въпроси за COVID-19 денонощно

чатбот сайта бнт отговаря въпроси covid денонощно
bnt avatar logo
от БНТ
15:13, 11.03.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Наука и технологии
Слушай новината

В сайта на БНТ вече има нова опция - чатбот, с който може да си пишете по всяко време на денонощието и по всички въпроси, свързани с COVID-19 - симптоми, начин на предаване, ефективност на маските и физическата дистанция, влиянието на пандемията върху психичното здраве, както и данни за ваксините.

Името му е HealthBuddy. Той вече помага в редица страни от Западна и Източна Европа. За първи път и българска медия открива тази възможност пред онлайн потребителите си.

От днес може да откриете чатбота на новинарския ни сайт, в секция COVID-19. В десния ъгъл ще откриете полето за разговор. Там може да видите и най-често задаваните въпроси, за които роботът вече е събрал само проверена и достоверна информация.

Чатботът е запомнил и може да предостави всички специфични за страната актуални телефони. Това е и мястото, на което може да сигнализирате за опасни фалшиви новини и слухове. Роботът ще провери достоверността на слуховете, като използва проверени източници на информация от цял свят.

Това е нова платформа, разработена съвместно от регионалните офиси на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) за Европа и Централна Азия и Световната здравна организация в Европа с цел подпомагане жителите на тези региони в борбата с пандемията.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев оспори пред КС Бюрото по защита при главния прокурор
Радев оспори пред КС Бюрото по защита при главния прокурор
Ваксините за Олимпийските игри в Токио и Пекин ще бъдат закупени от Китай
Ваксините за Олимпийските игри в Токио и Пекин ще бъдат закупени от Китай