НОВИНИ

Черно море даде още един сезон на своя капитан

Мартин Коцев ще продължи да защитава цветовете на "моряците"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:25, 23.08.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Черно море даде още един сезон на своя капитан
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Новините в Черно море Тича следват една след друга през настоящата седмица. След привличането на три нови попълнения, този път „моряците“ съхраниха своя капитан. Своите възможности с екипа на варненския тим ще продължи да демонстрира Мартин Коцев, анонсираха тази вечер официално от клуба. Бившият младежки национал ще радва варненската публика и през следващия сезон.


Гардът акостира в тима от Варна през 2020 година, а в последните два сезона наследи функциите на капитан. През миналия сезон той бе сред ключовите фигури, които помогнаха за класирането на четвъртфиналите в турнира за Купата на България и за първия кръг в плейофите на НБЛ. Коцев записа средни показатели от 7.3 точи, 4.3 борби и 4.7 асистенции за 28 мача във всички турнири на местна почва.

Това е втори престой за варненеца в Черно море. Преди това той защитаваше цветовете на Черно море от 2015 до 2019 година. С екипа на „моряците“ има една Купа на България и един бронз в елита.

До този момент 26-годишният баскетболист е играл още за Икономическия университет-Варна, втория тим на Черно море и Академик София. С университетския тим 195-сантиметровият играч печели едно сребърно и едно бронзово отличие в А група, както и една Купа на БФБ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 1 септември до 100 милилитра в ръчния багаж
От 1 септември до 100 милилитра в ръчния багаж